Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött káposzta hagyományosan

1 4.5/5

Hozzávalók

  • 1,5 kg savanyított káposztalevél
  • 50 dkg darált hús (lapocka vagy dagadó)
  • 1-2 füstölt oldalas
  • 15-20 dkg rizs
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 3-4 ek zsír
  • 2 ek pirospaprika
  • őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • 1 csapott kávéskanál köménymag (őrölt)
  • A tálaláshoz:
  • szalonnaszeletek
  • tejföl

Elkészítés

    1. A vöröshagymát zsírban megpirítjuk, a felét kivesszük a töltelékhez. A darált húst összekeverjük a tojással, a félig megfőtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, majd belegöngyöljük a káposztalevelekbe. (Ha nem kapunk savanyított leveleket, az édes káposzta torzsáját vágjuk ki, tegyük fel főni ecetes, sós vízben, főzés közben sorban leválnak a levelei.)
    2. A maradék pirított hagymát megszórjukpirospaprikával, teszünkrá egy kevés savanyú káposztát, rátessszüka füstölt oldalast (kicsitbeáztatjuk, hogy ne legyen túl sós), majd ismét káposzta jön, azután sorban a töltött gombócokat, a tetejére káposzta kerül. Felöntjükvízzel, sózzukborsozzuk, köményt szórunkrá és beletessszüka babérlevelet is. 160 fokos sütőben, lefedve 2 órát pároljuk.
    3. Pirított szalonnával, tejföllel tálaljuk.

    TÖLTÖTT KÁPOSZTA CSERÉPEDÉNYBEN >>> 

    DIÉTÁS TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

    TÖLTÖTT KÁPOSZTA (GOMBÓCOS) >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsuzsa2100
Biztosan nagyon jó lehet, de én ehhez a káposzta mennyiséghez kicsivel több darált húst tennék.

Hasonló Receptek

Magazin