Töltött káposzta hagyományosan

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg darált hús (lapocka vagy dagadó)
  • 1-2 füstölt oldalas
  • 15-20 dkg rizs
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 3-4 evőkanál zsír
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • 1 csapott mokkáskanál kömény
  • A tálaláshoz:
  • szalonnaszeletek
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát zsírban megpirítom, felét kiveszem a töltelékhez. A darált húst összekeverem a tojással, a félig főtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, majd belegöngyölöm a káposztalevelekbe. (Nem kaptam savanyított leveleket, így vettem 1 fej édes káposztát, levágtam a torzsáját, és feltettem sós vízben főni, főzés közben sorban leválnak a levelei.)

    A maradék pirított hagymát megszórom pirospaprikával, teszek rá egy kevés savanyú káposztát, ráteszem a füstölt oldalast (kicsit beáztattam, hogy ne legyen túl sós), majd ismét káposzta jön, azután sorban a töltött gombócokat, a tetejére káposzta kerül. Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, köményt szórok rá és beleteszem a babérlevelet is.

    Pirított szalonnával, tejföllel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Marton Zsuzsa 4 évvel ezelőtt
Biztosan nagyon jó lehet, de én ehhez a káposzta mennyiséghez kicsivel több darált húst tennék.

Hasonló Receptek

Magazin