Részletes receptkereső »
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Töltött káposzta hagyományosan

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Töltött káposzta hagyományosan

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 62
  • Elküldve: 42

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg darált hús (lapocka vagy dagadó)
  • 1-2 füstölt oldalas
  • 15-20 dkg rizs
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 3-4 evőkanál zsír
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • 1 csapott mokkáskanál kömény
  • A tálaláshoz:
  • szalonnaszeletek
  • tejföl

Elkészítés:

A vöröshagymát zsírban megpirítom, felét kiveszem a töltelékhez. A darált húst összekeverem a tojással, a félig főtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, majd belegöngyölöm a káposztalevelekbe. (Nem kaptam savanyított leveleket, így vettem 1 fej édes káposztát, levágtam a torzsáját, és feltettem sós vízben főni, főzés közben sorban leválnak a levelei.)

A maradék pirított hagymát megszórom pirospaprikával, teszek rá egy kevés savanyú káposztát, ráteszem a füstölt oldalast (kicsit beáztattam, hogy ne legyen túl sós), majd ismét káposzta jön, azután sorban a töltött gombócokat, a tetejére káposzta kerül. Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, köményt szórok rá és beleteszem a babérlevelet is.

Pirított szalonnával, tejföllel tálalom.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Friedlne küldte. Köszönjük!

friedlne receptjeiből:
Gombás tésztakosárkák
Gomba leveles tésztában
Sárgarépával töltött stefánia vagdalt
Almás linzer pite
Képviselőfánk VII.
Sztracsatella szelet II.
Hagyományos céklasaláta
Fokhagymás répasaláta
Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. január 8. (vasárnap) 12:30
    Biztosan nagyon jó lehet, de én ehhez a káposzta mennyiséghez kicsivel több darált húst tennék.
Receptválogatás
Tepsiben sült vacsorák
Fogunk egy tepsit, belepakoljuk a sok földi jót, fűszerezzük, majd betoljuk a sütőbe. Tíz perces munkával is lehet kiváló vacsorát készíteni. A sütőtől pedig bemelegszik a konyha, és finom illatok lengik be hamarosan a lakást...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Francia hagymaleves cipóban Francia hagymaleves cipóban
Dukatell bukta (kelt tészta) Dukatell bukta (kelt tészta)
Márványos kevert kuglóf Márványos kevert kuglóf
Rántott csirkemell labda Rántott csirkemell labda
Esterházy rostélyos vajas galuskával Esterházy rostélyos vajas galuskával
Körmös csülökpörkölt bográcsban Körmös csülökpörkölt bográcsban
Foszlós fonott kalács Foszlós fonott kalács
Békebeli vaníliás kifli Békebeli vaníliás kifli
Narancsos gesztenyegolyók Narancsos gesztenyegolyók
Gyömbéres pálmalevél Gyömbéres pálmalevél
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept