Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött káposzta (gombócos)

default user icon

Hozzávalók

  • A töltelékhez:
  • 1.5 kg darált sertéshús
  • 3 db tojás
  • 2,5 tk só
  • 5 tk fűszer paprika
  • 1 tk bors (frissen őrölt)
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágott)
  • 8 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 20 dkg rizs (nyers)
  • A káposztához:
  • 2 kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma (apróra vágott)
  • 1,5 dl repceolaj
  • 4 tk fűszer paprika
  • 15 dkg lángolt kolbász (szeletelt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 1 doboz tejföl (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A töltelékhez a darálthúst összekeverjük a tojással, sóval, fűszerpaprikával, borssal, az apróra vágott vöröshagymával és az összezúzott fokhagymával. A tisztára mosott, jól lecsöpögtett rizst csak a legvégén adjuk hozzá. Ezt is jól beleforgatjuk.
    2. Ha a káposztát túl savanyúnak találjuk, akkor kimossuk, és alaposan kicsavarjuk. Egy nagyobb edényben az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasszuk az olajon. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát is. Az egyharmad részét a hagymának kivesszük az edényből, félretesszük, ezt a rétegek közé tesszük majd.
    3. Az edény alján lévő hagymára teszünk kb. 1- 2 cm magasan a káposztából, majd a töltelékből golyókat formálunk, és a káposztára szép sorjában ráhelyezzük. A felszeletelt kolbászból, szintén kb. az egyharmadát a golyók közé tesszük, egy kevés nem túl apróra vágott fokhagymát szórunk, és meg is borsozhatjuk. Majd folytatjuk a következő sorral. Újból káposzta, hagymás alap, majd töltés. A tetejére káposzta, pár szelet kolbász és egy kevés a paprikás-hagymás alapból kerül, és megborsozzuk.
    4. Óvatosan felöntjük annyi, lehetőleg forró vízzel, hogy elfedje, sőt egy kicsit magasabbra is érhet. Miután felforr, közepes lángon főzzük. Megkóstolhatunk egy tölteléket, és ha puha a rizs, akkor már biztos, hogy jó is. Tejföllel tálaljuk.

    KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin