Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta gombával és sajttal

MME MME
1 4.4/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben puhára főzzük. Négy tojást keményre főzünk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A savanyúkáposzta-leveleket vastagabb ereit kivágjuk, a leveleket tenyérnyi darabokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét elfövi. A kemény tojásokat meghámozzuk, apróra vágjuk, és a maradék nyers egész tojással együtt a gombához keverjük. A levelekre halmozzuk a gombás töltelékeket, ráhajtjuk a levelek két végét, majd összegöngyöljük, és tűzálló tálban egymás mellé fektetjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tejfölt a nyers tojássárgájával és a reszelt sajttal elkeverjük, és a káposztagöngyölegekre öntjük. A forró sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 420 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss