Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött káposzta gerslivel

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 5 személyre:
  • 1,20 kg tölteni való lapos káposzta
  • 50 dkg darált sertéshús (lehet marhával, pulykával keverni)
  • 10-15 dkg gersli (megfőzve)
  • 10 dkg csemege füstölt szalonna aprítva
  • 2 közepes vöröshagyma finomra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
  • kb. 2 evőkanál házi lecsóalap aprítva, vagy helyette piros arany (lehet kicsit csipős is)
  • kevés ételízesítő
  • kb. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • kb. 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • kb. 1 csapott teáskanál őrölt bors
  • kevés őrölt kömény
  • 1 felvert tojás
  • kb. 4 evőkanál sűrített paradicsommal elkevert 3-4 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát meglékelem, mint a görögdinnyét szokás. Nagy fazékban annyi vizet engedek rá, amennyi ellepi, sózom, és forrpontig hevítem, de nem főzöm. Félreteszem, hagyom legalább 2 órát a vízben abárolódni. Majd a vizet leöntöm, a káposztát leveleire szedem, a leveleken a vastag ereket elvékonyítom, a nagyobbakat kettévágom.

    A szalonnát kisütöm, a vöröshagymát benne megdinsztelem, majd a fokhagymát is. Egy keverőtálban ízlés szerint összeállítom a húsmasszát a többi hozzávalóval, a káposztákat megtöltöm.

    Egy vastag aljú edény aljára aprítom a káposzta kicsi leveleit, amit már nem lehet tölteni, és sorba rétegezem a káposztával. (Ha szükséges és nem elég sós az abárolt káposzta, a sorközöket enyhén sózom.)

    A paradicsomlevet rátöltöm, tányért helyezek a tetejére nehezékként, plusz fedővel lefedem, és a forrástól számítva közepes hőfokon 40-45 perc alatt megfőzöm.

    Tejföllel és kenyérrel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Szia Gabi! Örülök, hogy megint itt, vagy. Ez a recept is nagyon jól hangzik! Köszi, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin