Elkészítés: A húst és szalonnát ledarálom sóval, borssal, kevés pirospaprikával fűszerezem, hozzáadom a rizst, és jól átdolgozom. A káposztát - ha szükséges - kimosom.
Az edény aljára szórok az apró káposztából, valamint a feldarabolt füstölt combból. A káposztalevelekbe becsavarom a tölteléket, nem túl szorosra, hogy legyen helye kicsit dagadni. A kész töltelékeket sorban az apró káposztára fektetem, közéjük teszem a darabolt comb másik felét, majd rászórom a megmaradt apró káposztát. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, és elkezdem főzni. Lassú tűzön (vagy a sütőben) főzöm úgy 2-3 órát.
Ha nem főtte el a levét, én be szoktam rántani vékony rántással. De ez nem szükséges.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre