Töltött káposzta csomborral

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg rizottó rizs
  • 30 dkg sertésszív
  • 8 szelet szalonna
  • 4 szál bajorkolbász
  • 3 szál répa
  • 3 szál angolzeller
  • 3 kápia paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • bors
  • borsikafű (csombor)
  • 5 dl tejföl
  • 1 liter alaplé

Elkészítés

    Elkészítés: A darált sertéshúst összedolgozzuk az apró kockára vágott szív felével, sóval, borssal, az apróra vágott répával, kápiával és angolzellerrel, a rizzsel. A savanyú káposzta leveleket kicsit kiáztatjuk, majd lecsepegtetjük, és elfelezve betöltjük a masszával. A maradék levelet apróra vágjuk.

    A póré fehér részét felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott káposztával, hozzáadjuk a maradék szívet, és 20 percig dinszteljük, sóval, borssal ízesítjük. A betekert gombócokat a tetejére rakjuk. Felöntjük 1 liter alaplével, rákarikázzuk a kolbászokat, és lefedve sütőben 2,5 órát 170 fokon sütjük-pároljuk.

    A szalonnaszeleteket beirdaljuk, és két sütőpapír közé fektetve tepsire tesszük, lesúlyozzuk, és fél óra alatt ropogósra sütjük.

    A tejfölt összekeverjük a borsikafűvel és a póré felaprított zöld részével, sóval, borssal, ízesítjük, és a felét ráöntjük a már majdnem kész töltött káposztára. Óvatosan elkeverjük, és még negyed órára visszatoljuk a sütőbe.

    Tálaláskor a maradék tejföllel meglocsoljuk, a kakastaréjjal díszítjük.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin