Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta cserépedényben

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 1 kg sertéshús (dagadó vagy vegyes hús)
  • 10 dkg rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • 1 fej savanyú káposzta
  • A rántáshoz:
  • zsiradék
  • 2 ek liszt
  • A tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés

  1. A darált húshoz hozzáadjuk az összetört fokhagymát, az ízlés szerinti sót, borsot, pirospaprikát és a megmosott rizst, és jól összegyúrjuk. (Sózásnál a rizsre is gondoljunk, a borsot se sajnáljuk a tölteléktől.) Jó, ha összeállítás után egy pár órát áll a töltelék.
  2. A káposztát leveleire szedjük, ha szükséges, kimossuk. Megtöltjük a húskeverékkel, és feltekerjük. A maradék káposzta leveleit felvágjuk, és egy cserépedény aljára tesszük. Ráhelyezzük a megtöltött káposztaleveleket, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  3. Hideg sütőbe tesszük az edényt, 180 fokra állítjuk a hőfokot, majd, amikor felfőtt, mérsékeljük 150 fokra .
  4. A rántáshoz a zsiradékot felforrósítjuk, és a lisztet megpirítjuk benne. Ha a káposztánk készen van, a levéből  a rántáshoz teszünk,  összekeverjük, rászűrjük a káposztára, majd visszatesszük a sütőbe, és összeforraljuk. Tejföllel tálaljuk.

    Még több töltött káposzta recept itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss