Elkészítés: A megmosott paprikák csúcsát levágjuk, félretesszük, a csumáját és az ereket kivágjuk.
A zsemlék héját levágjuk, a belét beáztatjuk tejbe. A töltelékhez eltávolítjuk a szardíniák gerincét, a halat villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott olajbogyót, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a kapribogyót is. Az egészet jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a kinyomkodott zsemlét, a tojássárgáját és 4 evőkanál olajat. Sózzuk, borsozzuk.
A paprikákat megtöltjük a masszával, és a levágott csúcsát a tetejére rakjuk. Egy tepsibe tesszük egymás mellé a paprikákat, meglocsoljuk a maradék olajjal.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig.
Tálalhatjuk melegen vagy hidegen is, pirítóst kínálunk hozzá, de bármilyen körettel finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre