Elkészítés: A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, hozzáadom a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd erre az alapra teszem a darált húst, és puhulásig párolom. Ha a hús megpuhult, hozzákeverem a paradicsompürét, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, és egyet rottyantok rajta.
A paprikák tetejét levágom, magházát eltávolítom, majd az aljukból is levágok egy leheletnyi szeletet, hogy sima felületet kapjak, és majd szépen megálljanak a tepsiben.
A paprikákat megtöltöm a raguval, tetejüket megszórom reszelt sajttal és egy jénai tálban - lefedés nélkül - 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem 15 percre.
Párolt rizzsel tálalom. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre