Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kaliforniai paprika (gluténmentes)

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, hozzáadom a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd erre az alapra teszem a darált húst, és puhulásig párolom. Ha a hús megpuhult, hozzákeverem a paradicsompürét, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, és egyet rottyantok rajta.

A paprikák tetejét levágom, magházát eltávolítom, majd az aljukból is levágok egy leheletnyi szeletet, hogy sima felületet kapjak, és majd szépen megálljanak a tepsiben.

A paprikákat megtöltöm a raguval, tetejüket megszórom reszelt sajttal és egy jénai tálban - lefedés nélkül - 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem 15 percre.

Párolt rizzsel tálalom. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss