A kacsát tisztítsuk meg, csontozzuk ki.
A kicsontozást a mellcsontjánál kezdjük, amit hosszában vágjuk fel.
Az utolsó csontokat hagyjuk meg úgy, hogy a kacsa megtartsa az alakját. A szárnyakat és a combokat is hagyjuk egészben.
A kicsontozott kacsát sózzuk és fűszerezzük be, majd tömjük ki a csirkemellszeletekkel.
A margarint keverjük ki a tojássárgájával, sózzuk meg, majd adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A zsemléket vágjuk kockára és locsoljuk meg tejjel. Adjuk a kinyomkodott zsemléhez az apróra vágott kacsamájat és az olajos paprikát, majd az egészet keverjük össze a tojásos masszával. Ízlés szerint fűszerezzük be, majd keverjük bele a borsót.
Töltsük meg a kacsát a töltelékkel, majd hústűk vagy fogpiszkálók segítségével tűzzük össze, és tegyük egy mély tepsibe. 190°C-os sütőben kb. 80 perc alatt süssük ropogósra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre