Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kacsa

MME MME
5/5
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

A kacsát tisztítsuk meg, csontozzuk ki.

A kicsontozást a mellcsontjánál kezdjük, amit hosszában vágjuk fel.

Az utolsó csontokat hagyjuk meg úgy, hogy a kacsa megtartsa az alakját. A szárnyakat és a combokat is hagyjuk egészben.

A kicsontozott kacsát sózzuk és fűszerezzük be, majd tömjük ki a csirkemellszeletekkel.

A margarint keverjük ki a tojássárgájával, sózzuk meg, majd adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A zsemléket vágjuk kockára és locsoljuk meg tejjel. Adjuk a kinyomkodott zsemléhez az apróra vágott kacsamájat és az olajos paprikát, majd az egészet keverjük össze a tojásos masszával. Ízlés szerint fűszerezzük be, majd keverjük bele a borsót.

Töltsük meg a kacsát a töltelékkel, majd hústűk vagy fogpiszkálók segítségével tűzzük össze, és tegyük egy mély tepsibe. 190°C-os sütőben kb. 80 perc alatt süssük ropogósra.

Megjegyzés

Könnyű köret illik hozzá, pl. paradicsomsaláta, főtt zöldbab vagy brokkoli. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss