Töltött kacsa háziasszony módra

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kacsa
  • 10 dkg kacsamáj
  • 5 dkg szalonna
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg főtt kukorica
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 dkg vöröshagyma
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymát és a kockára vágott kacsamájat megpirítjuk rajta.

    A tejben áztatott, kicsavart zsemléhez adjuk a hagymás májat, a főtt kukoricát, a zöldborsót, a tojást. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

    A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, a nyílást cérnával összevarrjuk. A kacsát sütőben pirosra sütjük.

    Tálalás előtt a kacsát óvatosan kettévágjuk, a tölteléket a tál közepére halmozzuk, és a feldarabolt kacsát körberakjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin