Elkészítés: A darált húst a gombával, kevés sóval, borssal, köménymaggal megpároljuk.
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, besózzuk. Ha a párolt gombás hús kihűlt, elosztjuk a húsokon, feltekerjük, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük.
A tekercseket a felforrósított olajba tesszük, s addig sütjük, amíg körben megfehérednek, majd kiszedjük.
A visszamaradt olajon a hagymával, paprikával, sóval, kevés vízzel pörköltalapot készítünk, és ebbe tesszük a hústekercseket, amiket puhára főzünk.
Végül belekeverjük a tejfölt, és gyengén
összeforraljuk.
Makarónival, spagettivel vagy orsótésztával
tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre