Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött hús

MME MME
1 3/5
120 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A sertésdagadót felszúrjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott sonkát, hagymát, fokhagymát és az ízesítőket. Megtöltjük vele a húst, a nyílást összevarrjuk. A húst kívülről is besózzuk, grillfűszerkeverékkel vagy pirospaprikával bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, és kb. másfél óra alatt készre sütjük. Előbb fóliával letakarjuk, saját levével többször meglocsoljuk, majd a fóliát levesszük, és pirosra sütjük. Szeletelés előtt 5 percig állni hagyjuk.

Megjegyzés

Hidegen, melegen egyaránt tálalható rizssel vagy burgonyasalátával. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss