Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött házi zsemle

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 3 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • túró
  • kolbász
  • 2 fej gomba
  • sajt (bármi, amit egyébként is egy melegszendvicsbe tennénk)

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1,5 dl langyos, cukros vízben, beleszórunk 1 evőkanál lisztet, és 20 percig pihentetjük. Közben kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket formálunk, beleöntjük a kovászt, hozzáadjuk a maradék vizet és olajat, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
  2. 10 kis cipót formálunk a tésztából, majd letakarva újabb 10 percig pihentetjük.
  3. Közben előkészítjük a tölteléket: két fej csiperkét felszeletelünk, lesózunk, megszórunk rozmaringgal és kakukkfűvel, összekeverjük. A kolbászkarikákat, a sajtszeleteket, és az áttört túrót elővesszük. 
  4. A nyers zsemléket lapjában kettévágjuk, ráhelyezzük a tölteléket, visszahajtjuk a tetejüket és a kezünk között megsodorva összedolgozzuk a széleket. További 10 percig pihentetjük, majd vízzel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Hideg sütőbe téve, 180 fokon sütni kezdjük. Onnantól, hogy bemelegedett a sütő, 20-25 perc alatt sülnek pirosra a zsemlék.

 

Megjegyzés

Önmagában salátával vagy főzelékek kísérőjeként is nagyon finom. - 19610425

Ezek is érdekelhetnek

Friss