Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 vastagabb szelet karaj
  • 3-6 szelet sonka
  • reszelt sajt
  • leveles spenót
  • koktélparadicsom
  • újhagyma
  • bors
  • oregánó vagy bazsalikom
  • A bundázáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A vastagabbra vágott karajszeleteket egészen vékonyra és jó nagyra kiklopfolom. Mindkét oldalát megsózom, és a közepükre teszek egy kevés leveles-vágott spenótot, reszelt sajtot, fél szelet sonkát, újhagymát, félbevágott koktélparadicsomot. Meghintem őrölt borssal és oregánóval, majd a széleit behajtom és felgöngyölöm, hústűvel megtűzöm (jobb mint a fogpiszkáló, mert hosszabb és nem törik el), ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom.

Bőséges, közepesen meleg olajban megsütöm. (Ne legyen forró az olaj, mert akkor a közepe nem sül át.)

Köretként karikára vágott sült burgonyát, hagymakarikát és nyári salátát (kigyóubi, paradicsom, paprika, lilahagyma ecetes, cukros, bazsalikomos lében) kínálok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss