Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött gömbcukkini

Hozzávalók

  • 1 db gömbcukkini (1 - 1,5 kg-os)
  • 20 dkg kolbászhús
  • 1 db csiperkegomba
  • 1/2 db paradicsom
  • 1/2 db csípős hegyes paprika
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • 2 dkg borseprős sajt
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 4 db újkrumpli
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és félig megfőzzük, a cukkinit pedig héjastul, a forrástól számított 10 percig főzzük.
    2. A cukkini sapkáját levágjuk, a magját eltávolítjuk, majd félretesszük. A zöldségeket felaprítjuk, összekeverjük a darált hússal és a tojással. Betöltjük a cukkiniba.
    3. Egy nagy serpenyőbe olajat locsolunk, belerakjuk a megtöltjük a cukkinit, mellé a krumplit, majd berakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, 45 percre. Kihúzzuk a tepsit, és megszúrjuk a cukkiniket a kétféle reszelt sajttal, majd visszatesszük. 15 perc után átállítjuk grill fokozatra. Tálaláskor félbevágjuk a cukkinit, tányérra rakjuk, szedünk mellé 2 db krumplit, majd petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

A piacon még egyszer sem láttam gömbcukkinit, a kertünkben viszont termett egy szép nagy példány. Egyértelmű volt, hogy nem leves lesz belőle, hanem megtöltöm.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin