Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött gomba vegetáriánusoknak

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db nagy csiperkegomba (vagy több kicsi)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek rozmaring
  • 1 ek oregánólevél
  • 4 dkg magozott olajbogyó
  • 4 dkg mókusmogyoró (darált vagy aprított)
  • 1 ek csípős mustár (púpozott)
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • frissen őrölt bors
  • 5-10 dkg feta sajt
  • zöldfűszer (a díszítéshez)

Elkészítés

    1. A gombákat nedves konyharuhával ledörzsöljük vagy ecsettel letisztogatjuk. A tönkjüket kitörjük, és az alsó részük levágása után finomra aprítjuk. A megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk. Serpenyőben felhevítünk 1 ek olívaolajat. Rászórjuk az aprított gombát és fokhagymát, kevergetve pároljuk egy rövid ideig, majd áttesszük egy tálba.
    2. A megmosott és lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük, majd a rozmaringgal, az oregánóval és az olajbogyóval együtt finomra aprítjuk. Elvegyítjük a mogyoróval, a mustárral, a zsemlemorzsával és 2 ek olívaolajjal, összeforgatjuk a fokhagymás gombával, és megsózzuk, megborsozzuk. 
    3. A grillt felforrósítjuk. A gombák kalapját ecset segítségével megkenjük a maradék 1 ek olívaolajjal, majd a domború felükkel felfelé rácsra fektetjük és 4 percig grillezzük. Ezután kivesszük, elosztjuk bennük a tölteléket, kissé lenyomkodjuk, és tepsibe téve grillezzük 5-6 percig. Végül a töltött gombafejeket megszórjuk reszelt kemény vagy morzsolt feta sajttal, és ráolvasztjuk kb. 2 perc alatt. Tetszés szerint zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin