Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött gomba rántva

45 perc
bonyolult
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • 6 fej gomba (nagy)
  • A töltelékhez:
  • 2 db tojás
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 kis doboz májkrém vagy egy kevés csirkemáj
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa vagy áztatott kenyér
  • bors
  • ételízesítő
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. Egy tojásból keménytojást főzünk, majd megpucoljuk és felkockázzuk. Összekeverjük a nyers tojással, a paradicsompürével, a májkrémmel (vagy csirkemájjal), a megpucolt, felaprított hagymával és a zsemlemorzsával. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük az ételízesítővel. 
  2. A gombákat megmossuk, megpucoljuk. A szárait levágjuk, és a töltelékhez daraboljuk. A kalapjából levágunk egy vékony szeletet, hogy amikor megtöltjük a gombát, visszaillesszük, és a töltelékhez tapadva könnyedén be tudjuk panírozni. 
  3. A gombafejeket megtöltjük, visszahelyezzük a levágott szeletkéket, és bepanírozzuk: először megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, és végül a zsemlemorzsában. 
  4. Bő olajban, lassú tűzön sütjük, hogy ne égjen meg, de a töltelék is alaposan átsüljön. Közben kanállal óvatosan átforgatjuk. Bármilyen körettel nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss