Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött gomba grillen sütve

Hozzávalók

  • 5 fej gomba (nagy méretű Csipetke)
  • 1/2 cs túró
  • 3 ek tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sajt (Cheddar)
  • 1 szál rozmaring
  • 1 szál tárkony
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

    1. A rozmaring leveleit, a petrezselymet, a tárkonyt és a snidlinget felaprítjuk.
    2. A túrót összetörjük, majd a tejföllel fellazítjuk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a felaprított friss zöldfűszereket, a felaprított snidling felét, majd a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint mesózzuk, megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük. 
    3. A gombát megtisztítjuk, a gombák kalapjába beletöltjük a túrós-zöldfűszeres masszát, majd megszórjuk az apróra vágott snidling másik felével. 
    4. A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele a gombákat, majd grillrácsra tesszük a gombafejeket és készre sütjük. (Készülhet serpenyőben kevés olajon, vagy sütőben is, de a grillezés füstje teszi pikánssá ezt a receptet.)
    5. Amikor a sajt szétolvadt, akkor készen vannak a gombafejek, amelyeket salátával főételnek, vagy köretként hús mellé kínáljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin