Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött gomba gazdagon

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Közben a hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A hagymakockát egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Összeforgatjuk a paradicsompürével, egy kicsit megkapatjuk, majd felöntjük egy nagy löket vörösborral. A fokhagymával, valamint ízlés szerint rozmaringgal fűszerezzük, végül beforraljuk és megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A leszűrt burgonyát meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Kikeverjük a tejjel, a vajjal és a parmezánnal, majd megsózzuk, megborsozzuk. A letisztogatott gombák tönkjét kitörjük. A kalapokat megtöltjük a fasírtmasszával, és rákanalazzuk a krumplipürét. Végül a töltött gombafejeket a 200 fokra előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 10 perc alatt.

Rengeteg töltött gomba >>> 

Gombás receptek >>> 

A receptet kb. 10 cm átmérőjű gombafejekhez kalkuláltuk. Vegetáriánusoknak hús helyett ugyanannyi szójagranulátummal készítsd. Burgonyapüré helyett egyszerűen sajtot olvaszthatsz a töltelékre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss