Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött gomba gazdagon

Hozzávalók

  • 20 dkg lisztesre fövő burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált marha- vagy zsírszegény sertéshús
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 dl tej
  • 1 ek vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 8 db nagy csiperke
  • száraz vörösbor
  • rozmaring
  • olaj
  • bors

Elkészítés

    1. A burgonyát héjában megfőzzük. Közben a hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A hagymakockát egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Összeforgatjuk a paradicsompürével, egy kicsit megkapatjuk, majd felöntjük egy nagy löket vörösborral. A fokhagymával, valamint ízlés szerint rozmaringgal fűszerezzük, végül beforraljuk és megsózzuk, megborsozzuk.
    2. A leszűrt burgonyát meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Kikeverjük a tejjel, a vajjal és a parmezánnal, majd megsózzuk, megborsozzuk. A letisztogatott gombák tönkjét kitörjük. A kalapokat megtöltjük a fasírtmasszával, és rákanalazzuk a krumplipürét. Végül a töltött gombafejeket a 200 fokra előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 10 perc alatt.

    Rengeteg töltött gomba >>> 

    Gombás receptek >>> 

A receptet kb. 10 cm átmérőjű gombafejekhez kalkuláltuk. Vegetáriánusoknak hús helyett ugyanannyi szójagranulátummal készítsd. Burgonyapüré helyett egyszerűen sajtot olvaszthatsz a töltelékre.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin