Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött fasírtgolyók

Hozzávalók

  • 40 dkg sertés hús (darált)
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • piros paprika
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 csipet fűszerkömény (őrölt)
  • 8 db főtt tojás
  • 1,5 kg burgonya
  • olaj

Elkészítés

    1. A darált sertés húst összedolgozzuk a zsemlemorzsával, a piros paprikával, és a zúzott fokhagymával, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.
    2. Langyos vízbe teszünk 8 db tojást és keményre főzzük.
    3. A masszából gombócot formázunk és a  fasírtgolyók belsejébe  cikkejekre vágott főtt tojást teszünk. Gombóccá formázzuk, majd forró olajban kisütjük.
    4. Köretként hámozott és darabolt burgonyát sütünk ki.

Megjegyzés

Friss, zúzott fokhagymával készítve a legfinomabb!

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin