Töltött fasírt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 + 3 tojás
  • 2 db zsemle
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • bors
  • 10 dkg gépsonka
  • 30-40 dkg gomba
  • petrezselyem
  • 1 nagyobb vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A szokott módon fasírtmasszát készítünk a darált húsból 1 tojással, a beáztaott és kinyomkodott zsemlékkel és a fűszerekkel, majd olajozott fóliára simítjuk, megkenjük tojásfehérjével, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket, félretesszük.

    A vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpároljuk és kihűtjük. Amikor kihűlt, ráöntjük a felvert tojásokat, sózzuk, borsozzuk, a megvágott petrezselymet is hozzáadjuk, ha híg lenne, egy kis zsemlemorzsát szórunk bele. Ezt a masszát vastag nudlivá sodorjuk, és az elkészített hús közepére tesszük, óvatosan jobbról-balról feltekerjük, a fóliával szorosan átfogjuk, és tepsibe helyezzük. 1 órát sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, visszatoljuk a sütőbe, és kissé megpirítjuk.

    Majorannás krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés

Azért kell kihűteni a gombát, mert nem gombás rántottát készítünk, hanem tölteléket.

Gecseyné Glöckner Lívia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek