Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött fasírt bacon kéregben

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A fasírthoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. zsemlemorzsa
  • bors
  • csipet pirospaprika
  • A töltelékhez:
  • 6 szelet sajt (lágy)
  • 15 dkg sonka
  • A kéreghez:
  • 20 dkg szeletelt bacon.

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a darált húst a tojásokkal, a pucolt és reszelt hagymával, a pucolt és áttört fokhagymával, a zsemlemorzsával és ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. Végül rakunk bele pici pirospaprikát.
  2. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra.
  3. Egy folpack darabra függőlegesen kirakjuk a bacont, ráegyengetjük a fasírt masszát, rárakjuk a fele sonkát, majd a sajt lapocskákat, végül ismét a sonkát. Folpack segítségével feltekerjük jó szorosan. Tepsire rakva lefedjük alufóliával és berakjuk az előmelegített sütőbe 1 órára.
  4. Amikor letelt az egy óra, levesszük a fóliát, és úgy rakjuk vissza a sütőbe a húst további 10 percre. 

PIHE-PUHA MÉZESKALÁCS

CITROMSZELET 

Megjegyzés

Tálaláskor batáta pürét és káposztasalátát kínálhatunk mellé. - Spider Girl

Ezek is érdekelhetnek

Friss