Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött és rántott paprika

Hozzávalók

  • 8 db tölteni való paprika
  • 20 dkg csirkemell
  • 2 ek vaj
  • 2 ek olaj + a sütéshez
  • 5 dkg cukkini
  • 2 fej gomba
  • 1 db paradicsom
  • 6 db tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A paprikát bő, forró olajban sütjük, amíg leválik a héja, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Papírtörlővel ledörzsöljük a héját, majd kicsumázzuk.
    2. A csíkokra vágott csirkét megpirítjuk az olaj és a vaj keverékén az apróra vágott gombával, cukkinivel és a meghámozott, feldarabolt paradicsommal együtt. Sóval, borssal és egy csipet szerecsendióvalízesítjük, majd hozzákeverjük a kockákra vágott sajtot és a felaprított petrezselymet. A tűzről levéve 4 db tojássárgáját keverünk bele.
    3. A paprikákat megtöltjük a keverékkel, majd megforgatjuk őket először a lisztben, majd a maradék fehérjék és tojás keverékében, végül a zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük. Jól illik hozzá az újburgonya vagy a zöld saláta.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin