Keress receptre vagy hozzávalóra

 Töltött édesburgonya (batáta)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db avokádó (kisebb)
  • 4 db tojás
  • 3 karika kápia paprika
  • 1 tk citromlé
  • csipet só
  • 2-3 szál petrezselyemzöld
  • 1 db kovászos uborka (elhagyható)
  • 8 karika batáta
  • 2 ek kókuszzsír

Elkészítés

    1. Egy serpenyőbe feltesszük a kókuszzsírt melegedni, majd rátesszük a batátakarikákat sülni.
    2. Amíg az édesburgonya sül, egy edénybe belekanalazzuk az avokádót, hozzátesszük a keményre főtt tojás sárgáját, a citromlevet, a petrezselyemzöldet és egy csipet sót. Botmixerrel krémesítjük.
    3. Amikor a batáta egyik oldala már pirul, megfordítjuk. A paprikát és a kovászos uborkát kis kockákra daraboljuk, és az avokádós krémhez keverjük.
    4. Ahogy elkészült az édesburgonya, a felét tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a masszát. A maradék batátákat tetőként a krémkupacokra helyezzük. Frissen fogyasztjuk: ilyenkor a forró batáta, és a hűvös krém külön élvezet. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin