Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Töltött dagadó

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Töltött dagadó

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 374
  • Elküldve: 106

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott sertésdagadó vagy borjúszegy
  • 2 dl tej
  • 4 szikkadt zsömle
  • 2 fej hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:



1. A húst óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, éles, hegyes késsel felszúrjuk (az esetleges lyukakat vékony cérnával sűrűn bevarrjuk. A kezdők kérjék meg a hentest, hogy szúrja fel a húst!

2. A tejet 2 dl meleg vízzel összekeverjük, a zsömlékre öntjük. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.

3. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát, rádobjuk a hagymát és a gombát, fedő nélkül kb. 5 percig pirítjuk. Mély tálba tesszük, hagyjuk kissé kihűlni. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat).

4. A zsömléket alaposan kinyomkodjuk, a tojásokkal, a petrezselyemmel együtt a hagymás gombához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.

5. Nem túl szorosan megtöltjük a masszával a húst, a nyílást bevarrjuk, és sütőedénybe fektetjük. Az olajat felforrósítjuk, és a húsra öntjük. Betesszük a sütőbe, 5 percig pirítjuk, majd lekapcsolunk 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat), a húsra öntjük a bort, és saját levével többször meglocsolva kb. 50 percig sütjük.

6. A húst deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, kihúzzuk belőle a cérnákat, majd vékonyan felszeleteljük. Sült krumplival, burgonyapürével, párolt rizzsel körítjük. Hidegen is finom.

1 adag: 4020 kJ/960 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 4. Dicska
    2012. július 15. (vasárnap) 16:45
    Egy ekkora dagadónak, 1 óra 20 perc kell alufólia alatt, majd alufólia nélkül is legalább 20 perc, de félóra is akár. Ja, és 200 fokon. Különben rágós marad.
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Marcipános-ricottás pite Marcipános-ricottás pite
Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény
Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal
Diós fetagolyók Diós fetagolyók
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
Tavaszi karalábé-főzelék Tavaszi karalábé-főzelék
Almás-pudingos rakott piskóta Almás-pudingos rakott piskóta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

Napi tipp
A kacsacomb nagyon sokféleképp felhasználható. Lesütve, abálva, hidegen salátákhoz, szendvicsekhez kínálhatjuk. Frissen sütve pedig igazi csemege, amihez tört krumpli és káposzta dukál, de friss kenyérrel vagy salátával kínálva is tökéletes fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept