Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött dagadó

120 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A húst tisztítást után sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet aprítjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockákra vágjuk, a tojásokat felverjük és ráöntjük a zsömlekockákra. Jól elkeverjük. Ezután meglocsoljuk kevés tejjel és jól összedolgozzuk.
  4. A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd belepréseljük a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítjük. Végül belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet is.
  5. Megtöltjük a töltelékkel a felszúrt dagadót, a végét hústűvel rögzítjük.
  6. Tepsiben elsimítjuk a 25 dkg zsírt, ráfektetjük a húst, öntünk alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva, közepes hőmérsékleten 2 órán át sütjük. A vizet pótoljuk, ha szükséges. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütjük és kicsit megpirítjuk.
  7. Krumplipüré vagy főtt krumpli, csemege uborka illik mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss