Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött dagadó gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 10 személynek:
  • 2 kg dagadó (egészben)
  • pár szelet füstölt szalonna
  • A töltelékhez:
  • 8 db csirkemáj (vagy 30 dkg darált hús)
  • 3 szelet kenyér (vagy ennek megfelelő zsemle)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tojás
  • 1 kaliforniai paprika (piros)
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 púpozott kávéskanál majoránna
  • A főzéshez:
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 1/2 zeller
  • A körethez:
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítés

    Elkészítés: Olyan dagadót válasszunk, ami elég húsos, hogy jól fel tudjuk szúrni, ha nem megy, kérjük meg a hentest! Kívül belül sózzuk, borsozzuk.

    A töltelékhez a kenyér belsejét beáztatjuk tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk. A kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk, a petrezselyem zöldjét is felaprítjuk. A májat megkaparjuk. Ha húst teszünk a töltelékbe, azt daráljuk le. Állítsuk össze a tölteléket, fűszerezzük, és jól keverjük ki. Ha még kicsit híg, tegyünk hozzá zsemlemorzsát.

    A dagadót megtöltjük, majd a végét hústűvel megtűzzük, hogy ne nyíljon ki.

    Leveses fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveszöldséget (mindent, amit a húslevesbe szoktunk tenni), és az összevarrt töltött oldalast beletesszük a forró levesalaplébe. Lassú tűzön 1 órát főzzük.

    Kivéve a levesből zsírozott vagy olajozott tepsibe fektetjük, fóliával letakarjuk, és 180 fokon 1 órát sütjük.

    A töltött hús köré hasábokra vágott, előzőleg félig megfőzött burgonyát rakhatunk. Az 1 óra elteltével levesszük a fóliát, átkeverjük a köretet, kicsit meglocsoljuk a húst, és még kb. 20 percig sütjük, hogy szép piros legyen.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin