Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött dagadó főtt tojással

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db felszúrt sertésdagadó (kb. másfél kg-os)
  • 10 db tojás (ebből 7 db főtt)
  • 4-5 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 2 db gomba
  • 20 dkg darált sertés hús
  • bors
  • 1 csokor friss petrezselyem zöld
  • őrölt fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • 2-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A felszúrt dagadót kívül-belül alaposan besózzuk és félretesszük. A tojásokból 7 darabot keményre főzünk. A tojások héját eltávolítjuk és félretesszük azt is. A zsemlét egy tálban vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
    2. A vöröshagymát apróra vágjuk és felhevített zsiradékon elkezdjük párolni. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk a hagymához és együtt pároljuk.
    3. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a darált húst és összedolgozzuk. Belekeverjük a nyers tojást, a főtt tojásból 2 darabot összevágunk és azt is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a kakukkfüvet és jól elkeverjük.
    4. Egy nagyobb tepsire sütőpapírt terítünk, erre tesszük a dagadót. A tölteléket egy részét egy fakanál segítségével beletesszük a dagadóba, majd tesszünk bele egy-két főtt tojást, majd ismét a töltelékből rakunk.
    5. Amikor megtöltöttük a dagadót hústűvel, vagy fogvájóval összetűzzük. A dagadó minden oldalát bekenjük a zúzott fokhagymával és kevés olajjal meglocsoljuk. 160 fokra előmelegített sütőben 3 órán át sütjük, ahogy sül a zsírja, úgy meglocsoljuk többször a tetejét.
    6. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, csak akkor szeleteljük már, amikor nem meleg. Tálalhatjuk a hidegtál egyik fogásaként, de tökéletes saláta vagy krumplipüré is mellé. 

    Videó! Így készítheted el Gáspár Bea segítségével a töltött dagadót! >>> 

    GÁSPÁR BEA KONYHÁJA: TÁRKONYOS CSIRKEGOMBÓCLEVES >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin