Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött cukkinitekercsek

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 közepes cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem magozott, fekete olajbogyó
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 10 dkg kecskesajt
  • 10 dkg sovány tehéntúró
  • 1 bagett

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkinit megmossuk, leszárítjuk és hosszában 16 vékony szeletre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, 15 percig állni hagyjuk.

    Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és az olajbogyókkal meg a bazsalikomlevelekkel együtt finomra vágjuk. A fenyőmagot bevonatos serpenyőben, szárazon kicsit megpirítjuk. Összekeverjük az egészet az olajjal, ízlés szerint citromlével, sóval, borssal.

    Kettéosztjuk, és a felébe belekeverjük az áttört sajtot és túrót.

    A sütőt grillfokozatra előmelegítjük. A cukkiniszeleteket leszárítjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. A fűszeres olajjal megkenjük, és a sütőben kicsit megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A bagettet felszeleteljük, és a sütőben azokat is megpirítjuk.

    Minden cukkiniszeletre 1 evőkanálnyi sajtos keveréket rakunk, és feltekerjük, fogvájóval rögzítjük. Minden tekercset 1-1 bagettszeletre fektetünk. A maradék fűszeres olajjal átkenjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin