Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött cukkinitekercs

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 piros húsú paprika
  • 2 vastag húsú zöldpaprika
  • 2 ek. olaj
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 30 dkg szeletelt gépsonka
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • fogvájók a megtűzéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk.

    Elkészítés:
    1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a cukkiniszeleteket, adagonként mindkét oldalukról megsütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
    2. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát a visszamaradt olajban kevergetve kb. 4 percig sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és rozmaringgal, jól összekeverjük, kihűtjük.
    3. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A cukkiniszeleteket hármasával, egymást kissé fedve, egymás mellé fektetjük. Ráteszünk egy szelet sonkát, megrakjuk a zöldségkockákkal, és óvatosan feltekerjük, összetűzzük fogvájóval, és szép sorban a tepsibe tesszük. A sütőben (vagy grillezőben) kb. 15 percig sütjük.
    4. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A megsült cukkinitekercseket megszórjuk parmezánnal, és a tetejére rakjuk a paradicsomot. Francia kenyérrel kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
    1 adag kenyér nélkül: 170 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin