Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkíni

MME MME
4.3/5
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítése: Az olajon a megtisztított, finomra vágott hagymát aranysárgára sütjük, majd a tört fokhagymát beletéve még egy percig a tűzön hagyjuk. Ekkor adjuk hozzá a kis kockákra vágott főtt füstölt húst, amit kissé megpirítunk rajta, végül összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerekkel. (Csak akkor sózzuk, ha a füstölt hús nem elég sós.) Pár percig főzzük, majd a tűzről levéve összekeverjük a kockákra vágott kemény tojással, a lereszelt sajttal és a nyers tojással. A cukkiniket alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk, a magjukat kiszedjük, és a tölteléket a mag helyén keletkezett üregbe halmozzuk. Hajszálvékony szalonnaszeletekkel befedjük, és tűzálló tálon egymás mellé rakva forró sütőben addig sütjük, míg a szalonna a tetején ropogós piros nem lesz.
Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss