Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkini tárkonymártással

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 evőkanál zsiradék
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 1 teáskanál szárított zöldségkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl bor
  • bors
  • fél bögre gersli vagy bulgur
  • 2 tojás
  • 2 nagy tölteni való cukkini
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • fehérbors
  • tárkony
  • 2 dl tejföl
  • ecet
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A gerslit vagy bulgurt kétszeres mennyiségű vízben, sóval megfőzzük.

A hagymát finomra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük. Ekkor hozzátesszük a darált húst, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal, zöldségkeverékkel, és erős tűzön lepirítjuk. Hozzáöntjük a bort, majd addig pároljuk, míg az összes folyadék elpárolog alóla.

A cukkiniket meghámozzuk és kb. 5 cm széles szelekre vágjuk. A belsejét kivájjuk, és kissé besózzuk. Egy tepsit kikenünk kevés zsiradékkal, és beletesszük a cukkinikarikákat.

A lepirított húst, a gerslit/bulgurt összekeverjük a tojásokkal, majd ezzel a töltelékkel megtöltjük a cukkiniket, és egy kevés folyadékot öntünk a tepsi aljába. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a cukkini megpuhul (kb. 45 perc).

Addig elkészítjük a mártást. A vajat felhevítjük, majd a liszttel együtt tovább hevítjük, és felöntjük a tejjel. Ízesítjük a fűszerekkel és kiforraljuk. A tejfölt hozzátéve tovább rottyantunk egyet rajta, és a végén ízlés szerint ízesítjük a cukorral és ecettel.

A megsült töltött cukkinit a mártással tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss