Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkinipalacsinta

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 2 db cukkini
  • 3 db tojás
  • fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olaj (+ a sütéshez)
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl ásványvíz
  • kapor (elhagyható)
  • petrezselyemzöld
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg feta
  • 3-4 ek tejföl
  • 1/2 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • pirospaprika

Elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, és állni hagyjuk.
  2. A tojásokat felverjük egy kevés sóval, borssal, a reszelt fokhagymával és az olajjal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Fokozatosan hozzádjuk a vizet, és kézi habverő segítségével simára dolgozzuk.
  3. Beletesszük a felaprított kaprot és petrezselymet, majd, miután alaposan elkevertük, hozzáadjuk a kinyomkodott cukkinit, és kb. fél órára hűtőbe tesszük.
  4. Ezután egy kevés olajon, a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
  5. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd, amikor a palacsinták félig kihűltek, megtöltjük mindet a töltelékkel és feltekerjük. 

    Még több cukkinis finomság >>> 

    Még több palacsintarecept >>> 

    Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Megtölthetjük reszelt trappista sajttal és tejföllel is, citromos túrókrémmel vagy körözöttel is. Mindegyikkel finom!  - Veronyka

Ezek is érdekelhetnek

Friss