Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött cukkini koktélparadicsommal

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db közepes cukkini (vékonyabb)
  • 4 db közepes burgonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek vaj
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 4-5 db koktél paradicsom
  • 15 dkg sajt (reszelve)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 csomag szeletelt tarja vagy sonka
  • pár db szalámi vagy bacon esetleg kolbász

Elkészítés

    1. A cukkiniket megmossuk (hámozni nem szükséges), félbevágjuk, és kikanalazzuk a magos belsejüket. A cukkini húsából is kikaparunk egy keveset, és félretesszük. Jénaiba vagy tepsibe helyezzük a kikapart cukkiniket.
    2. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A főzőlevet leöntjük, a krumplikat pedig összetörjük.
    3. A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben, majd beledobjuk a szalámikat és a felkockázott tarját. Kicsit pirítjuk, és az aprított cukkinik kikanalazott belsejével pároljuk tovább. Megsózzuk, megborsozzuk. A főtt krumplit is beledobjuk a seprenyőbe, jól elkeverjük, kevés ideig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
    4. A cukkiniket ezzel a töltelékkel töltjük meg. A paprikákat felkockázzuk, az újhagymát feldaraboljuk, és elosztjuk a krumplipürés massza tetején. 
    5. A paradicsomokat félbevágjuk, belenyomkodjuk a masszába. Végül sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben, a sajt megpirulásáig sütjük.

Megjegyzés

Most készítettem először töltött cukkinit, nagyon finom lett, igazi nyári fogás. Ha húsmentesen szeretnénk készíteni, hagyjuk ki a szalámit és a tarját.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hasonló Receptek

Magazin