Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkini boszorkányosan

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felaprított vöröshagymát kicsi olajon üvegesre dinszteljük, beletesszük a darált húst, jól átkeverjük, hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát ízlés szerint, valamint a paradicsompürét. Addig főzzük, még el nem fő a hús leve.

Közben a cukkinikat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, kiszedjük a magokat.

Ha a hús kihűlt, hozzákeverjük a kenyérszeletek belét, melyet előtte kis vízbe áztattunk, majd kicsavartunk. Reszelünk a masszába annyi fokhagymát, amennyit szeretünk, én 3-4 gerezdet is tettem bele, ezután fél doboz kukorica konzervet öntünk bele, az egész tojással és 10 dkg reszelt sajttal összegyúrjuk.

Megtöltjük vele a cukkinikat, tetejére paradicsomkarikát teszünk, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 160 fokon pároljuk kb. 45 percig, amíg a cukkini megpuhul, majd vagy 220 fokon pirítjuk, vagy ha van, a sütő grillezőjével aranysárgára sütjük rajta a sajtot.

Kukoricás rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! :)

Ezek is érdekelhetnek

Friss