Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött cukkini boszorkányosan

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kisebb vagy 1 nagy cukkini
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 kis konzerv paradicsompüre
  • 3-4 szelet kenyér
  • fél konzerv kukorica
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 tojás
  • bors
  • őrölt édes pirospaprika
  • 1 nagyobb paradicsom

Elkészítés

    Elkészítés: A felaprított vöröshagymát kicsi olajon üvegesre dinszteljük, beletesszük a darált húst, jól átkeverjük, hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát ízlés szerint, valamint a paradicsompürét. Addig főzzük, még el nem fő a hús leve.

    Közben a cukkinikat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, kiszedjük a magokat.

    Ha a hús kihűlt, hozzákeverjük a kenyérszeletek belét, melyet előtte kis vízbe áztattunk, majd kicsavartunk. Reszelünk a masszába annyi fokhagymát, amennyit szeretünk, én 3-4 gerezdet is tettem bele, ezután fél doboz kukorica konzervet öntünk bele, az egész tojással és 10 dkg reszelt sajttal összegyúrjuk.

    Megtöltjük vele a cukkinikat, tetejére paradicsomkarikát teszünk, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 160 fokon pároljuk kb. 45 percig, amíg a cukkini megpuhul, majd vagy 220 fokon pirítjuk, vagy ha van, a sütő grillezőjével aranysárgára sütjük rajta a sajtot.

    Kukoricás rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! :)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin