Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkini a la Mennyország

MME MME
6 4.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A cukkiniket félbevágjuk, belsejüket kiszedjük, félretesszük. A cukkinik belsejét kicsit sózzuk, fűszerezzük.

A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel, sóval, borssal, paprikával, egy kis fűszerrel, összetört fokhagymával. Ráöntjük a megdinsztelt hagymát (1 fej), amit előtte olívaolajon megfuttattunk.

Összekeverjük kézzel, kicsit megnyaljuk az ujjunkat, hogy elég sós-e a massza.

Megtöltjük ezzel a kis cukkinikosarakat, majd jénaiba pakoljuk. Alá egy adag húslevest (1 kocka+3 dl víz) öntünk.

Beledobunk egy kisebb darab kaprot és 3 db babérlevelet, és a cukkiniből kifaragott darabokat.

30 percig fólia alatt pároljuk.

Ha kész, leöntjük róla a levet egy edénybe, amiben előtte megpároltunk egy felkockázott, pici paprikával megszórt hagymát. Összefőzzük, majd ebbe beletesszük az apróra vágott kaprot.

Főzzük még vagy 5 percig, hogy a kapor aromája kifőjjön belőle. Aztán beleborítjuk a kefirt vagy tejfölt, botmixerrel simára keverjük, majd kis lisztet (1 kk) szórunk bele, besűrítjük, majd jöhet a mixer újra. Picit megsózzuk, és egy pár csepp ecettel ízesítjük.

Ezt a szószt a cukkinik tetejére öntjük, és visszatoljuk 5 percre a sütőbe

Megjegyzés

Remek egytálétel. Aki nem fogyózik, az sajtot is szórhat a tetejére. Lehet dúsítani a töltelékét gombával, fűszerekkel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss