Töltött csülök savanyúkáposzta ágyon, zöldpesztós burgonyával

Hozzávalók

  • A csülök főzéséhez:
  • 75 dkg első csülök (füstölt sertés csonttal együtt)
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk bors (egész)
  • 1 tk kömény (egész)
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg kolbászhús (fűszerezett sertés darálthús)
  • 2 szál újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csiperkegomba
  • 0,5 db paprika (csípős hegyes)
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1 kk bors (őrölt fekete)
  • 1 tk pirospaprika (őrölt csípős)
  • 1 tk kakukkfű
  • A körítéshez:
  • 20 dkg káposzta (vecsési savanyított)
  • 4 db burgonya (nagyobb)
  • 2 ek pesto (zöld)
  • 2 db paradicsom
  • 5 szelet bacon
  • 1 db paprika (csípős hegyes)
  • 2 db chili
  • bors (őrölt fekete)
  • kömény (őrölt)
  • 1 dl pezsgő (száraz)
  • A sütéshez:
  • 2 ek zsír
  • 4 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű

Elkészítés

    1. A csülköt alaposan megsikálom, beteszem egy fazékba, felöntöm vízzel, beleteszem a hozzávalókat, és egy éjszakát hagyom benne.
    2. Másnap kb. másfél órát főzöm. Amikor már kellően puha (a villa könnyedén beleszalad), kiveszem a csontot.
    3. Amíg a csülök fő, elkészítem a tölteléket, és előfőzöm a krumplikat.
    4. A hagymákat, csiperkegombát, paprikát, paradicsomot aprítom, ráütöm a tojást, fűszerezem. Alaposan összekeverem.
    5. A krumplikat hosszában bevágom, megtöltöm a pestoval, betekerem a baconbe. A paradicsomok szintén kapnak bacon köntöst.
    6. A csülköt megtöltöm a töltelékkel. Egy nagy serpenyőbe belerakom a káposztát, sózom, borsozom, megszórom köménymaggal, ráhelyezem a csülköt, meglocsolom pezsgővel, melléhelyezem a krumplikat, paradicsomokat és a paprikát. Sózom, borsozom. Letakarom egy alufóliával, és beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen 50 percig sütöm. Közben időnként a csülköt meglocsolom a lével.
    7. Végül leveszem a fóliát, a csülökre ráteszem a chiliket és még 10 percig grillezem 200 fokon.

Megjegyzés

Egy töltött finomság, akár szilveszterre is kiváló fogás.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin