Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve fetás salátával (gluténmentes)

Hozzávalók

  • 2 egész, csont nélküli csirkemellfilé
  • 1 kis csomag aszalt sárgabarack
  • 2 csomag mini mozzarella
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • oregánó
  • tárkony
  • A salátához:
  • 1 kis doboz feta sajt
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 zacskó vegyes saláta
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléket kettévágjuk, hogy 4 szeletet kapjunk: a deszkára fektetjük őket, a deszkával párhuzamos irányban bevagdossuk mindet, a végén hagyunk 2-2 centit, és szétnyitjuk a húsokat. Kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk őket. 
    2. Egy-egy szeletre hosszában ráfektetjük a bazsalikomleveleket, majd erre a barackot és a mozzarellát. Szorosan feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük két helyen a tekercseket. 
    3. A vajat felolvasztjuk. A maradék bazsalikomot, a patrezselymet, az oregánót és a tárkonyt apróra vágjuk, és a vajhoz adjuk. 
    4. A hústekercseket egy jénai tálba helyezzük, és leöntjük őket a zöld fűszeres vajjal. Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és 200 fokon további 5-10 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
    5. A salátához a paradicsomot és a fetát szeletekre vágjuk. A tálaláshoz felszeleteljük a húst, és a salátát a paradicsomkarikákkal felváltva rétegezve kínáljuk. 

Megjegyzés

Rögtönzött, egyszerű vasárnapi receptnek indult, de egy remekmű lett belőle, ami nem csak csodás, de isteni finom is!

Noémii244
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin