Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkefasírt brokkolis krumplipürével

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell darálva
  • 2 db zsemle vízben áztatva, majd kifacsarva
  • 2 db tojás
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • A töltelékhez:
  • 6 szelet gépsonka
  • 6 cikk sajt
  • A húspogácsák beforgatásához:
  • 1 db tojásfehérje felverve
  • A körethez:
  • krumpli
  • brokkoli
  • vaj
  • tej

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá a cikk sajtot. A gépsonkával a sajtot betakarjuk, majd a húsmasszát pogácsává gömbölyítjük. Tojásfehérjébe forgatjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Mind a 12 db fasírtpogácsánál így járunk el.

200 fokos sütőben sütjük, szép pirosra.

A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben, a brokkolit külön edényben, azt is sós vízben megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, amikor megfőttek. Összekeverjük a krumplit és a brokkolit, összetörjük, egy kis vajjal és tejjel jól kikeverjük, hogy jó pürés legyen.

A töltött húspogácsákat a brokkolis krumplipürével tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss