Töltött csirkecomb zöldségekkel

Hozzávalók

  • 8 db egész csirkecomb
  • 3 db zsemle
  • kb. 2-3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba (ízlés szerint)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • bors
  • sültcsirke-fűszersó
  • majoranna ízlés szerint
  • 3 ek olaj
  • 1 dl olaj a sütéshez
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés

    1. A combokat megmossuk, a bőrét letisztítjuk, a kezünkkel fellazítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és mindegyik alsó combba egy fél fokhagymát nyomunk.
    2. Elkészítjük a tölteléket: a zsemléket a tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a tojásokat. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük egy kevés olajon (kb. 3 ek) a szintén apróra vágott gombával együtt. Addig pároljuk, amíg elveszíti a nedvességtartalmát. Közben megsózzuk, megborsozzuk, és a finomra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.
    3. A répákat egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszához adjuk a borsóval együtt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk együtt, majd langyosra hűtjük, és a zsemléhez, valamint a tojáshoz keverjük.
    4. A combokat a bőr alatt óvatosan megtöltjük a keverékkel, és egy tepsibe sorakoztatjuk. A hús tetejét megszórjuk kevés sültcsirke-fűszersóval és majorannával, valamint meglocsoljuk az 1 dl felhevített olajjal.
    5. Aláöntjük a bort, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5 óra alatt megsütjük. 40 percig fólia alatt sütjük, majd fólia nélkül, amíg meg nem pirul. Közben néha meglocsolgatjuk a szaftjával.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek