Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött csirkecomb kertészné módra

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 csirkecomb
  • 3 zsemle
  • 30 dkg csirkemáj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kukoricakozerv
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg trappista sajt (elhagyható)
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 csipet majoránna
  • 1 dl majonéz
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: 3 zsemlét apróra tépek és hagyom, hogy felszívjon 2 dl tejet. Ezalatt a hagymákat felkockázom, az olajon megpirítom. Hozzáadom az aprított csirkemájat és a sonkát, 3 percig így is pirítom, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt gombát, a római köményt, és újabb 3 perc múlva félrehúzom a tűzről.

    A sárgarépák közül 3-4 darabot apróra kockázok, a többit lereszelem.
    Az ázott zsemléket összetöröm, és hozzákeverek 2 egész tojást, a kockázott répát, a kukoricakonzervet (a leve nem kell) és ha kihűlt, a májas-gombás keveréket. Megszórom egy csipet majorannával, ízlés szerint sózom, borsozom. Felkockázom a sajtot és ezt is hozzá adom, majd lazán, a kezemmel átkeverem az egészet.

    A csirkecombok bőre alatt óvatosan kialakítom a zsebet, belenyomom a tölteléket.

    A sütőt előmelegítem 180 fokra. A combokat sütőzacskóba teszem (így nem kell plusz zsíradék hozzá), és 45-60 perc alatt készre, pirosra sütöm.

    Közben a reszelt répákat és 1 gerezd reszelt fokhagymát összekeverek 1 dl majonézzel, ha kell, sózom, és hidegre teszem.

    Ha elkészült a csirke, ezzel a körettel tálalom, de persze bármi mással is finom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin