Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkecomb kertészné módra

90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 3 zsemlét apróra tépek és hagyom, hogy felszívjon 2 dl tejet. Ezalatt a hagymákat felkockázom, az olajon megpirítom. Hozzáadom az aprított csirkemájat és a sonkát, 3 percig így is pirítom, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt gombát, a római köményt, és újabb 3 perc múlva félrehúzom a tűzről.

A sárgarépák közül 3-4 darabot apróra kockázok, a többit lereszelem.
Az ázott zsemléket összetöröm, és hozzákeverek 2 egész tojást, a kockázott répát, a kukoricakonzervet (a leve nem kell) és ha kihűlt, a májas-gombás keveréket. Megszórom egy csipet majorannával, ízlés szerint sózom, borsozom. Felkockázom a sajtot és ezt is hozzá adom, majd lazán, a kezemmel átkeverem az egészet.

A csirkecombok bőre alatt óvatosan kialakítom a zsebet, belenyomom a tölteléket.

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A combokat sütőzacskóba teszem (így nem kell plusz zsíradék hozzá), és 45-60 perc alatt készre, pirosra sütöm.

Közben a reszelt répákat és 1 gerezd reszelt fokhagymát összekeverek 1 dl majonézzel, ha kell, sózom, és hidegre teszem.

Ha elkészült a csirke, ezzel a körettel tálalom, de persze bármi mással is finom.

Ezek is érdekelhetnek