Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Töltött csirkecomb hercegnőburgonyával

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 1 bögre hántolt köles
  • 2 bögre víz
  • 10 dkg vörös áfonya
  • Köret:
  • 1 kg burgonya
  • 2 tk só
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • szerecsendió
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A kölest kiválogatjuk, megmossuk, majd dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a vörösáfonyát, ízlés szerint sózzuk.
    2.  A csirkecombok bőre alá benyomkodjuk a tölteléket, majd a betöltött húsokat tepsibe helyezzük, lefedjük és kb 1 óra alatt készre sütjük, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grillezünk rajta egy kicsit, h ropogós legyen.
    3. A krumpli t meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonya nyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk, és az áttört krumpli hoz adjuk, majd alaposan összekeverjük. A burgonya püré szerű masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt. Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.

    MÉG TÖBB ISTENI CSIRKECOMB RECEPT >>>  

Megjegyzés

Kölessel töltöttem a combokat, így a tejre érzékenyek is ehetik!

scarlett69
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes