Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirke sajtos-diós vajjal

default user icon
MME
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db konyhakész csirke (kb. 1,5 kg)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 0,75 dl fehérbor
  • bors
  • A sajtos-diós vajhoz:
  • 50 g márvány sajt
  • 50 g vaj
  • 25 g darált dió
  • A töltelékhez:
  • 2 ek vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg csirkemáj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2,5 dkg dióbél
  • 10 dkg sonka
  • 1 ág rozmaring
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • bors

Elkészítés

1.

A töltelékhez a vajat felforrósítjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát és a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk. A keveréket addig pároljuk-pirítjuk, amíg a felesleges folyadék el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felaprított májat, és további 2 percig együtt pirítjuk.

2.

A tűzről levesszük, keverőtálba téve hozzáforgatjuk a zsemlemorzsát, a durvára vágott diót, a felkockázott sonkát, a rozmaring felaprított leveleit, a finomra vágott petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk hűlni.

3.

A sajtos-diós vaj hozzávalóit összekeverjük. A csirke mellrészénél a bőrt fellazítjuk, és alátöltjük a vajat.

4.

A tölteléket a szárnyas megtisztított hasüregébe tesszük, és a nyílást cérnával összevarrjuk. A bőrét az olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk és borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Elrendezzük mellette a megtisztított, felszeletelt vörös- és fokhagymát, valamint a babérlevelet. Végül a bort aláöntjük, és időnként meglocsolva 200 fokon 30 percig, majd 170 fokon további 60 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss