Előkészítése: a megmosott céklát kuktafazék betétjére teszem, aláöntök 2 dl vizet, és a gőzben puhára párolom. Ezután hideg vízzel leöblítem, meghámozom, majd karalébévájóval úgy vájom ki a belsejét, hogy legalább 1 cm vastag fala maradjon. Amíg a cékla párolódik, a cérnametéltet megfőzöm és leszűröm.
Elkészítése: a majonéz felét elkeverem a tejföl felével, hozzáadom a tormát, a krémsajtot és az apróra vágott céklaforgácsot. Sóval, őrölt fehér borssal, zúzott fokhagymával és a finomra metélt snidling felével fűszerezem, végül a már kihűlt tésztát is belekeverem. A céklát jól megpúpozva megtöltöm, és lapos tálra helyezem. A megmaradt majonézt, snidlinget, sót, borsot a tejföllel elkeverem, és rálocsolom a tetejére.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre