Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött burgonyacsónak

default user icon
3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 nagy burgonya
  • 1 evőkanál köménymag
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg vaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kis piros húsú paprika
  • 1 kis sárga húsú paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg cukkíni
  • 2 szál újhagyma
  • 25 dkg camembert sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és köménymaggal és sóval ízesített vízben megfőzzük. A bazsalikomot, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

    Elkészítés: A petrezselymet és a bazsalikomot összekeverjük 10 dkg vajjal. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Félreteszünk 2 evőkanálnyit, a többit kb. 3 cm átmérőjű rúddá sodorjuk, alufóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe. A paprikát, a paradicsomot, a cukkínit, az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, húsukat apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a maradék vajat, és a zöldségeket 5 percig pároljuk benne. Sóval, borssal ízesítjük. A burgonyáról leöntjük a vizet, hosszában kettévágjuk, teáskanállal kissé kikaparjuk a belsejét. A kikapart burgonyát villával összetörjük, és összekeverjük a zöldségekkel, és a félretett fűszeres vajjal. A sütőt 200 Celsius-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sajtot apró kockákra vágjuk, és a zöldséges masszába keverjük. A masszával megtöltjük a burgonyákat, tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 15 percig pirítjuk. A fűszeres vajrudat vékony szeletekre vágjuk, és a forró burgonyákra tesszük. Azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 40 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 764 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin