Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött burgonya kapros dresszinggel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 7 burgonya
  • 50 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • bors
  • fasírtfűszer
  • 2 tojás
  • reszelt sajt
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • Kapros dresszing:
  • 5 dl tejföl
  • 5 evőkanál majonéz
  • 1 csokor kapor

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A burgonyákat megfőzzük, lehéjazzuk, félbe vágjuk, a közepüket pedig finoman kivájjuk.
    2.) A hagymát felkockázzuk, egy teflonban üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, fasírtfűszerrel, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni.
    3.) A töltelékhez hozzákeverünk 2 evőkanál lisztet és 2 tojást.
    4.) Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, rátesszük a burgonyákat, majd rájuk kanalazzuk a tölteléket. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük.
    5.) Amíg a burgonya sül, elkészítjük a kapros dresszinget: a tejfölt összekeverjük a majonézzel és az apróra vágott kaporral.
    6.) Tálaláskor a sült töltött burgonyákat a kapros dresszinggel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mary-anna
Nagyon finom lett! Természetesen liszt nélkül, a kivájt burgonyaforgáccsal készítettem el ( még mielőtt elolvastam a hozzászólásokat :) )
Forgacstunde
Tegnap megcsináltam, de lisztet nem tettem bele, hanem a krumpli kivájt belsejét kevertem a töltelékbe. Így is nagyon finom volt. A fiam, aki nem szereti a kaprot, is megette a dresszinget. Köszönöm a receptet.
baconszelet
Nagyon régen én is igy készitem
Forgacstunde
Kedves Mirza! A krumpliból a kivájt belsejét beledolgoztad a töltelékbe, vagy máshoz is fel lehet használni? Köszi a választ.

Hasonló Receptek

Magazin